December

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!

År 2020 finns min blogg här:Norrfjärdens blogg

 
  
Nu har MY och jag varit två gånger på rallyträning. Det har varit jättekul, jag har fått såå många AHAA upplevelser. My är jätteduktig och har bra teknik, nu går vänstersvängen nästan perfekt. Ibland tappar hon focuset men det kommer snabbt tillbaka. Vi tränar lite smått hemma men vi hade börjat träna på bakdelskontroll före vi började rallykursen. Vi tränar backa rakt, backa uppför trappa samt lyfta ett bakben i taget. Vi har också börjat träna aport, men där är vi bara i början, vi lär oss hålla i apporten en stund.
Vi har njutit av fina soliga vinterdagar, vi försöker hinna ut medan solen skiner.

November

Var och hälsade på till Marika och hennes underbara hundar Sienna, Gry och Smulan, Gry var en riktigt liten busunge. Sienna är så otroligt lik min Kia till kroppen och sättet. 
Nu måste jag börja ha pannlampan med på varje promenad för mörkret kommer så plötsligt, som tur hade hundarna reflexhalsbanden på så jag hittade hem från  skogen.
 
Nu har jag anmält My till en rally-toko kurs på fyra gånger, jag hoppas att jag får inspiration att fortsätta. Det är ju Kia och Kaisa som tränat lite rally så nu tyckte jag att My bör få pröva på också.
17.11 var vi till Seinäjoki och tävlade med domare Jouni Kautto, My hade lite bättre fart nu, men slalomingången behöver vi träna för där är jag alltid så osäker att vi sänker farten massor. Jouni hade väldigt utmanamde banor, men de var väldigt "hundvänliga" väldigt löpande linjer, jag gillade dom mycket. Våra resultat var silver och brons samt en hyl. Vi fick dessutom en OIVA till så nu har vi 6.

Oktober

Oktober blev likadan som september, väldigt lite tid för hundarna, men våra sköna promenader ger vi inte bort. Vi har njutit av de vackra höstfärgerna längs vår favoritrutt.

September

7.9 var vi och tävlade i Seinäjoki med domare Arto Laitinen, duktiga duktiga MY. Våra resultat den dagen var guld,silver och brons, farten kunde vara bättre så vi får jobba vidare. Jag har inte hunnit med hundarna så mycket under september för jag fick ett litet barnbarn och det tillstötte komplikationer vid förlossningen så
jag har varit i Uppsala i omgångar och skött underbara Theo.
När jag varit hemma har vi mest njutit av långa sköna promenader i skogen.
 

Augusti 2019

Agi.träningarna har börjat och jag är med i Jannicas grupp. ( önskade mig ngn annan tränare, för Jannica har så svåra banor, sådana som vi inte behöver ännu)
Men till min glädje var vår första träning väldigt givande och kul.
My har blivit masserad av Marika kuoppala och var i så bra skick så Marika sade att om ett halvt år igen!
 
Vi har varit på agilitykoiran optimivire med Kaiku träning. 
Nu har jag börjat trän lite på det som vi lärde oss och jag känner mig väldigt nöjd. Träningen går ut på, att My får välja själv om hon vill "träna" eller ej. Vi lärde in "plats" först. My ska kunna slappna av på en dyna eller dyl. Nå det kunde vi från förr. Nästa steg var att buffa omkull en flaska - lätt som en plätt. Sen kom det knepiga- plats + godis, ok + godis, vinka omkull flaskan = ta tex ett hopp, eller valde hon plats blev det ingen träning.
Inte så lätt, vi tränade hemma med alla tre i tur och ordning och vid flaskan fick de leka med mig, oj vilken glädje. Flaskan for snabbt omkull, men My hade det svårt hon förstod inte riktigt utan valde plats ofta och då såg jag hur besviken hon blev när hon inte fick leka. Mera träning.
 
Sen lärde vi in att gå till sidan av mig där det fanns en godisskål, en på varsin sida av mig, samt med en liten uppgift emellan när det började gå bra. 
Efter det flyttade vi ut och tränade med att höra skillnad på slalom och tunnel ++++ VILKEN FART OCH VILKEN KONCENTRATION DET BLEV.

Juli 2019

Vi tränade med Ulla-Stina och Åsa ett par gånger till, men sen kom värmen så det blev att stanna hemma och ta det lugnt. Vi har börjat dagen med ett dopp och en kort promenad. Resten av dagen har varit simning och vila.
Vilopaus från solen, koncentration

Juni 2019

De tre senaste träningarna har varit roliga, just sådana träningar vi behövt, så nu känns det bra. Vi har varit och tränat med Ulla-Stina och Åsa ett par gånger och då har vi haft fartbana + små egna träningsdelar, då har jag tränat slalom/bom. My ska höra skillnaden på bom och slalom, den senaste träningen gick det riktigt bra. 
Fartbana med runt, My klarade bra att ta hinder 9 runt fast jag var långt efter! 
Min lilla älskade Kaisa har fyllt 12 år och är fortfarande lika glad och sprallig, dagen till ära fick hon en ny leksak att ha i vattnet.
 
Andra juni var vi på skolning med Heidi och nu var det en jättebra träning, exakt vad My och jag behöver så nu for vi ham glada och nöjda. Jag hoppas nu på liknande träningar framöver.

Maj 2019

Våra agi.träningar med Heidi har varit för svåra för oss så jag har funderat på att avsluta träningarna. Det är inte roligt att fara hem helt nedslagen och på dåligt humör. Agility ska vara roligt och givande. Vi har haft MM bana och nu senast en Sanni Kariniemi bana för klass 3 med bara svår teknik. Det är nog roligt att lära sig nya saker men just nu behövet vi glädje och framåtanda.
  
 
25.5 tävlade vi i lag DM i Jakobstad, vi fick ihop endast 3 ekipage så vi väntade inte oss något bra resultat. Men, men vi fick brons. My hade en o-bana, Katri och Sisu 5 fel och Tytti och Iiris 15 fel.
Nu har jag och My varit på årets happening JSP i tammerfors den 12.5. 
Jag fick ryggskott tre veckor före tävlingarna och det ville inte bli bra, jag värkte natt och dag och gick på starka värkmediciner och på lördag fick jag maginfluensa och spydde till kl.1 på natten. Klockan 12 på lördagen fick jag i mig lite mat och ringde Camilla att vi kommer med.
Det var 525 ekipage anmälda till tävlingarna alltså 1050 starter delat på två dagar. I vår grupp var vi "bara" 33 ekipage, alltså seniorer 60+.
Banorna var väldigt utmanande, men dröm om min grädje när vi kom på 9 plats i FM ( hopp + agi banans sammanslagna resultat) 
Vi började med hoppbanan med domare Mia Laamanen. Jag var nervös över ingången till slalom, men vi har nog aldrig gjort så fin och snabb bana förut. Farten var 4,30m/ sek.
Mina krafter tog slut och hjärnan orkade inte med, så i agi-banan med domare Allan Mattson fick vi 5 fel i ingången till slalom. Helt och hållet mitt dåliga val, det blev förstås övertid då också och vi slutade på 15 plats. Det sammanslagna resultatet blev till min stora glädje 9 placering. duktiga duktiga My
My och Niina färdiga för hemfärden.

April

 
Den 29 började rally-toko och den 30 agility, det var jättekul att börja med uteträningarna, jag har ju inte tränat med ngn träningsdragare det senaste året så också det var kul. Vår träningsdragare Heidi hade gjort en trevlig och givande bana för oss, först skulle vi göra en 0-bana  och sedan träna på det vi tyckte var "svårt"
 
13.4 var vi och tävlade till Kokkola A-banan 0-bana och OIVA, B-bana hyl och C-bana silver och resultat 1,69. Domare var Jari Helin och hans banor var verkligen kringelkrokiga, jag är jätteglad över våra prestationer I C-banan var det tre ekipage som klarare sig i de övriga banorna var det bara två.
 
8.4.2019 I dag fick alla hundaran vara med på agiträning. De måste sitta på en bädd och vänta på sin träningstur. Det gick bra för My och Kaisa som tränat på detta förut men Kia hade lite svårigheter med att vänta, men övning ger färdighet. I dag tränade vi riktigt basic, med 6 hopp och en tunnel. Träningen innehöll fram och svängar
Under tiden jag städade bort satt dom på varsin stol och väntade, duktiga hundar!
 

Mars 2019

30.3.19
Nu har vi varit och tränat en gång- kul. Jag hade Kaisa med och hon och My turades om att träna. Vi koncentrerade oss på slalom och IN,IN handling. Kaisa var överlycklig! 
23.3 var vi till S.joki och tävlade med domare Johanna Wytrich. Första banan hoppbanan var jag så okonsentrerad som vanligt och vi tog en hyl - helt mitt val. A-banan resultat 0 ( -3.45 och OIVA) och guld. Men vi tänker ännu fortsätta i klass 2 en tid till. I B.banan resultat 5 och brons. Min duktiga duktiga klass 2 hund.
   
Vi hinner inte träna men varit och tävlat igen i Kokkola med domare Jari Suomalainen. Banorna var väldigt utmanande, fast de ser och verkade vara så lätta. I A-banan var vi i båda så ofocuserade så i mitt tycke var det en katastrof, jag var säker på att jag blivit diskad. Men till min förvåning hade vi klarat oss, som enda ekipage i klass 2. Nåja inget att skryta över för resultatet var 15,39.
I B-banan gick bättre med farten 3,66m/sek och silver och Luva. I C-banan = hoppbana fick vi också silver och Luva och farten var 3,90m/sek. Jag var riktigt nöjd, snart kanske vi är uppe i 4m/sek.
I denna hoppbana var inte starten vår favoritstart, My gillar inte att svänga direkt i starten, men den gick helt ok, från tunnel 4 till slalom var det nästan 10 m, det var långa avstånd mellan alla hinder så det behöver vi öva på. Mållinjen gillade vi, det är Mys specialitet att sticka iväg fram. ( men där var det många hundar som blev diskade eftersom de svängde mot föraren för att fråga om väg och då var det tunnelhålet 4  som gällde)

Februari 2019

Vi har haft en ombytlig månad, snö, regn och solsken, det värsta är nog halkan, både jag och hundarna är så stela  i musklerna av att vi spänner oss hela tiden vi rör på oss ute. Vi skidade lite i början på februari men det tog snabbt slut. Nu har vi faktiskt kunnat vandra på isen några dagar, det har varit jätteskönt. Med My har vi tränat ett par gånger i Paws hallen i Malax, Kia har inte haft några träningar under denna månad.
16.2 var vi och tävlade i Paws med domare Tommi Raita-Aho, Banorna var ganska svåra men väldigt följsamma och roliga. För att vara i Paws och tävla var jag jättenöjd med resultaten, farten var inte så bra som den har varit de senaste tävlingrna, men eftersom My är så rädd i Paws hallen så var jag jättenöjd. I denna bana hade vi tidsfel + 1.01 med det blev det guld.
Fotobeskrivning saknas.

Januari 2019

Hela januari har redan gått, vi har skidat mycket och tränat rally-toko med Kia ett par gånger. Med My har vi varit och "lekt" agility, My har fått mera fart och glädje medan min motivation nog är väldigt dålig, men det har varit roligt att "leka" agility = inga krav.

Äntligen har det blivit så ljust så vi inte behöver ha reflex på morgonen mera!