31.12.2017

Sista dagen på dettta år, i dag var jag och tränade agility med Kia, det var jätteroligt. Vi har fortsättningsvis tagit det lugnt med My, så nu väntar vi med spänning att det nya året kommer och med det ett normalt liv.


11.12.2017 var jag och steriliserade My det var ett svårt beslut att ta. Det gick dåligt vid operationen för My började blöda så mycket att det blev kritiskt. Hon måste stanna kvar för uppföljning i två dagar. Veterinären hämtade hem henne när krisen var över, han ringde sedan under två dagar och hörde sig för hur My mådde.

Hon var väldigt tagen och under de två första dygnen sov hon mest och hon hade dessutom stressmage så det bara rann ur henne. Jag gav henne ris + broiler + fil i tre dagar och så småningom redde magen upp sig. My började då få krafterna tillbaka och nu en och en halv vecka efter operationen är hon i full gång. Så här såg det ut när jag släppte henne fri första gången = koppelfri

26.11.2017

Förra helgen var jag till Jakobstad och mätte My. Tyvärr fick vi "fel" domare som mätte - Salme Mujunen och My blev mätt till medi hund = 36 cm. följande domare som mätte henne fick henne till 34 cm skulle vi ha haft "rätt" domare från början hade hon fortfarende varit mini-hund. My klarar säkert att hoppa medi höjd men hennes kropp tar mera stryk av högre hinder.

I dag har vi tävlat för Salme Mujunen i Malax, resultatet blev dubbel nolla, inte illa, vår första tävling i medi klass och våra första nollor i trean.

11.11.2017 var vi till Seinäjoki och tävlade, det var jättelänge sedan vi tävlat för jag har varit i så dåligt skick. Flunssa i 7 veckor och så misstänker läkaren att jag har ryggmärgsbrock för jag värker och mina muskler stelnar till, har inte kunnat ta ett enda springsteg. Köra bil och sitta i soffan är jättejobbigt.

Som domare i Seinäjoki var Anders Virtanen, det var verkligen två kringelkrokiga banor. Min glädje var stor när vi fick silver i A-banan med 4.46 tidsfel. I B-banan blev vi 9-onde av 26 ekipage. Ändå tyckte jag vi hade bättre fart i den men My ville ta ett hinder rakt framför oss och det tog flera sek innan jag fick henne tillbaka mot mig, dessutom hoppade hon över bomens kontaktfält. Fick verkligen motivation att fortsätta med träning och tävling.

Anders Virtanens foto.

Senaste agilityträningen var med Katja Valkki och som träningsprogram niisto. Det var en kul träning och det kändes så positivt när vi for hem.

Den 4.10 var vi på nose work med dragare Terhi Lindqvist. Det var intrressant, vi har inte hunnit öva så mycket ännu för vi behöver öva inför agilitymätningen. Jag är jätteorolig över att My blir mätt som medi-hund.

8.10.2017

Vi har inte tävlat på länge utan tagit det litet lugnare, tränat har vi nog och jag tycker att MY går framåt. Föreningens träningar med Janika Majasaari tog slut och vi tränar nu varannan vecka med Elina Rönnholm ( trän för OMD ). Vi har lärt oss väldigt mycket av Janika och jag hoppas att våra vägar möts igen. Här hemma har vi gjort en liten träningsplan och har satsat på grundträning, bla. focusering och fram.

Vi har rört oss mycket i skog och mark med bär och svampplockning = underbart avkopplande.

30.8.2017

DM lag = silver, jag och My, Heidi, Lara och Minttu samt Katri och Sisu.

 

Oj vad tiden gått, nu är sommaren redan slut. En hel del har vi ändå varit med om.  I DM lag fick vi

silver, vårt resultat var inte så bra men utan oss hade det inte blivit resultat. Bör väl känna mig nöjd.
I den individuella tävlingen blev det diskning på hoppbanan- My var för snabb så jag hann inte handla

sista hindret, My hade fart och glädje så jag var mycket, mycket glad och jag tyckte att vårt samarbete

var det bästa på länge. I hoppbanan fick vi resultat även om det inte var någon bra tid, men som tur

inga banfel och samarbetet var bra.

Jag är mycket nöjd över vår nya agi. tränare Janika Majasaari. Hon ger mycket positiv feedback och

förstår sig också på långsamma hundar. Efter varje träning har jag farit hem mycket nöjd och glad.

Jag har lärt mig många bra saker som jag tycker jag kunnat ta med mig i träningen - tävlingen.

Vår sista träning innehöll allt vi behöver just nu.

Denna vecka har vi tränat för Sari Mikkilä som alltid är lika glad och positiv och har mycket hjälp att ge.

Vi tränade en Jari Suomalainens bana, kul med en "riktig" tävlingsbana. Sari rådde mig att använda

bollen  synlig under träningen för att få My att focusera bättre och veta om att det kommer belöning

= bättre fart.


 

4.7.2017 var vi till Seinäjoki på agi.tävling, med domare Sari Mikkilä. första banan fick vi resultat och plasering 11 av 24 ekipage, jag fick dålig linje till slalom så My sprang förbi och det tog lång tid innan jag hade henne tillbaka, men jag tyckte att vårt samarbete var bättre nu än tidigare. Andra bana blev vi diskade före nästsista hindret. Men jag svävade ändå på moln, vårt samarbete var bra och My hade fart. Det vi inte kunde var putkijarrutus, My fortsatte framåt och tog ett extra hinder.

30.6.2017

Träningen med My har gått lite framåt, hon börjar vara lite säkrare så jag hoppas att farten också börjar komma snart. Vi var och tävlade till Vörå med domare Timo Teileri. Banorna var ganska så ologiska, den sista banan löpte bäst. Jag tyckte det gick så dåligt så vi for hem direkt efter sista tävlingen. Efter ett par dagar gick jag in på Woffs hemsida för att kolla resultaten, dröm om min förvåning, vi fick brons i hoppbanan. Både Kia och My har äntligen blivit masserade av Ida, Kia var nog fast i högra bakbenet och bakre delen av ryggen, My var lite "fast" jämnt över kroppen.

Här är det lek med Dinah dom gäller, Kia väntar på sin tur.

17.5.2017

Jag har nu haft flunssa i två veckor och har inte orkat träna alls. Jag var sjuk nästan hela veckan och sedan var jag och talkoarbetade halva dagen på BAC´s agi.tävling och efter det tävlade My och jag första gången i klass tre. Det tog så på krafterna så jag blev sängliggande igen.

My var så rädd att komma in på tävlingsplanen så det var alldeles hemskt. I agi.banan som hade slalom längs långsidan där alla hundar var, blev hon så rädd så det var svårt att få henne vidare, sedan slarvade jag vid gungan så det blev en vägran. Men jag var så glad när vi ändå kom runt hela banan och hoppas att My också fick mera självförtroende när hon klarade av denna tävling.

Hoppbanan gick bättre även om farten nog var låg, det var bra för mig att märka att de svåra banorna inte orsakar oss så stora problem som jag trodde. Det är farten som vi fortfarende får jobba på.

 

12.5.2017

Min uderbara My 3 år idag!

15.4.2017

 

Vi var och tävlade i Kokkola med domare Anne Huittinen. Hon hade trevliga banor och jag skärpte mig och gav My ordenliga kommandon så vi kom hem med en luva och sedan SERT och uppflyttning till klass 3. Duktiga, duktiga underbara MY. Den här gången var hon lugn och på alerten, kändes som om det nu skulle vända åt rätt håll. My var följsam, glad och hade fart. Första agi.banan blev hyl, i andra fick vi resultat - 5,03 farten var 3,39m/sek. I hoppbanan var resultatet - 0,44 och farten var 3,58m/sek

 

 

14.4.17

Nu har det varit paus från agi.träningarna för vinterträningen tog slut och ute är det fortfarande snö + is så det har inte gått att träna på planen fast vi planerade så. Vi har varit och tävlat till Malax. Jag gav My så dåliga kommandon  så hon sprang förbi kontakthindren. Ska försöka komma ihåg det till nästa tävling. I A banan blev vi diskade ( hon tog slalom fel väg) i B banan vann vi trots tid och banfel.

Kia har ätit värkmedicin för ryggen som var alldeles fast igen. Vi var i röntgen med henne men det fanns inget fel på skelettet, jag undrar vad det är då hon blir så sjuk i ryggen hela tiden. Jag tog beslutet att Kias agilitykarriär är över -  det kändes ganska skönt efter att jag tagit det för det har varit så jobbigt att hela tiden kämpa på. Nu får vi ta det lugnt.

My och jag var och prövade på dobo, det var ganska så kul. My gillade det mycket hon fick ju så mycket godis, sen var det ju mest kända rörelser ( trick) Stå med frambenen och bakbenen på balansdynan samt att sitta på den. Att hoppa upp på dobobollen var ju jättekul det med. Fast jag kan ju tänka mig att våra lekar i skogen också tränar alla småa muskler.

21.3.2017

I helgen var vi till Kuopio på JSP senior FM. tyvärr måste Kia stanna hemma, för hon hade ont någonstans, hon kunde inte "hoppa" upp i soffan, sitta vackert osv.

My och jag startade 6.30 hemifrån och mötte upp med Ulla-Stina och Betty samt Camilla och Niini. Vår första start och hoppbana var kl. 15.35 och vårt resultat var 1,43 och 39onde plats av 70 ekipage.  I agi. banan var resultatet 2,23 och 15 plats. Ihopräknat = FM poäng 3,66 och 12 plats - inte illa, kändes nog som guldvinst.

Camilla hade sista tävlingen kl. 22.30 och framme vid hotellet var vi 23.30 så dagen var verkligen lång.

Söndagen började trögt, både jag och My var nog så trötta och okoncentrerade. Först tog jag så snäv sväng vid ett hinder så My tänkte ta det bakifrån men jag fick henne tillbaka, sen stannade hon i slalom och bara tittade på publiken - hon undrade säkert vad allt folk gjorde där.

I agilitybanan hade vi skärpt oss litet, felfri bana med lite övertid 0,88 och första plats. Duktiga, duktiga My hon är en bra klass 2 hund.

12.3.2017

Vi har tränat extra mycket på slalom och kontakter under våra agi.träningar och det har börjat komma lite mera fart på slalomet både för Kia och MY. 25 februari var vi och tävlade i Malax men då var det inte vår dag. My åt en talgboll hos grannen Inga och mitt i tävlingen så spydde hon, i den andra banan vägrade hon påsen och när jag skulle skicka in henne på nytt såg jag att hon bara svalde så vi avbröt. Så så gick det med den tävlingen. Kan bara säga att My nog är en duktig andra klassens hund.

Nästa helg ska vi på JPS till Kuopio, hade inte förstått hur stor tävling det är - 76 ekipage i mini, 64 i medi och 76 i maxi. Men roligt ska vi ha!!

14.2.2017

Trevlig vändag!

I helgen var vi och tävlade i Seinäjoki med domare Jari Helin! Min lycka var fullständig när My fick resultatet 0,24 i hoppbanan och 4:de plats. När hon sedan tog agi.banan på -2.9 och första plats var jag i sjunde himlen. Kan det vara möjligt. Hennes fart var 3,40m /sek och 3,37m /sek, duktiga duktiga My. Fast ännu har hon mycket att ge, men nu har vi en bra grund att stå på.

Kia var jätterädd när vi kom fram hon bara skakade, men hon kunde ändå focusera rätt bra på tävlingen, men ännu är det lång väg att gå. På Kias agi bana fick vi fel vid slalomet och resultatet blev 9 och 12 plats av 30 ekipage, farten 3,19m /sek + 5 fel. Hoppbanans resultat -0,92 och 14 plats, farten var 3,53 m/sek. Jag svävade på moln när vi for hem, det kändes som en stor vinst att Kia klarade sig så bra. Nu ska vi konsentrera träningen på fart, slalom och kontakthinder.

5.2 2017

I dag tränade vi delar ur Esa Muotkas klass 3 bana och den var jättekul. My fick vara med i dag för första gången på en månad. Kia var som vanligt på alerten, nu gick kontaktfälten lite bättre när jag lämnade bort ordet tryck. Hon hade ett bra flyt framåt, slalom får vi träna vidare på så att vi får in farten där också.

Med My får jag hålla mig nära för att få in handling och fart. Vid ingången till slalom har hon börjat runda första pinnen så det får jag träna nu i veckan här hemma. Kontaktfälten tar hon bra bara jag ger kommando tryck annars hoppar hon över dem. Vi hade en mycket rolig och givande träning - känns mera än bra.

29.1.2017 en rolig träningsdag med Kia, fart och följsamhet. I dag lärde jag mig att det räcker med att ge kommando bom och A så tar Kia hindren med betydligt bättre fart än om jag lägger till ordet "tryck"( som jag alltid gjort och då stannar Kia ovanför kontaktfältet och smyger sakta ner och jag ser hur osäker hon är).

Dagens träning var tagen ur M. Holegårds grunden är grunden 2. Jättekul träning.

21.1.2017 En väldigt lycklig dag i mitt liv. Kia var så glad och alert i dag på Paws,s tävling. Första banan fick vi resultat 0,06 - otroligt, det hade jag aldrig väntat mig. Andra banan blev vi diskade på sista hindret för Kia sprang förbi och jag tog henne tillbaka över hindret, för att jag skulle kunna hålla mig glad och inte sucka, då skulle Kia sjunka ihop och allt skulle vara förstört. Nu fick jag enormt med inspiration inför träningarna -  heja 2017 här kommer vi!!!!!!!

År 2016 slutade inte så bra, utan både My och Kia hade kennelhosta, Kias höll i, i nästan 3 veckor. 

2017 började inte heller så bra. My började löpa och sen åt hon en hel påse lakrits, hennes mage svällde upp som en tunna och var hård som en sten. Nu har vi varit på flera promenader och lekt med bollen ute, så nu har hon "kakkat" svart och löst. Jag hoppas det ska gå bra och inte tillstöta några komplikationer.    

 Jag har anmält Kia till tävling i Malax den 21.1. Känns redan nervöst, Kia har varit så glad och lekfull den senaste tiden så jag hoppas att hon kan slappna av med alla hundar och göra ett "bra" resultat