17.12.2018

Vi har tränat fart under november månad och den 9 december var vi och tävlade till Seinäjoki med domare Marja Lahikainen. Hon hade mycket trevliga banor och till min glädje hade My bra fart redan från starten och vår fart i hoppbanan var 4,04m/sek, det blev en andraplats. Så snabb har My aldrig varit förut. I agilitybanan hoppade My över bomkontakten, jag nändes inte stanna henne utan lät henne galoppera över med full fart så  vi fick 5 fel, men farten var 3.88m/sek. I B-banan fick vi tyvärr 10 fel, mina krafter var slut och det blev en dålig handling. Trots två vägran så var farten 3,05m/ sek. Vi for hem med ett guld och två silver. Jag var så glad över vårt samarbete och särskilt över farten. Känns som om vi gjort lyckade träningar under november.

21.10.2018

Vi hade en mycket aktiv höstlovsvecka med kaninhoppning, flera utedagar i naturen med min goda vän Marja-Liisa och mina kära. På lördag var vi till Kokkola och tävlade. Var nog rädd att vi inte skulle orka någonting eftersom vi var så trötta. My visade sig från sin goda sida, farten var "godkänd" ca 3,50 i medeltid mot tidigare 2,9. Våra missar berodde helt på mina slarv. Våra resutlat var 1 guld och 2 silver. Fick lite "glöd" kanske jag fortsätter ännu en tid. Camilla filmade våra banor och jag kunde konstatera att en miss tar 5 -6 sekunder.

     

8.10.2018

Agilitysäsongen blev kort, vi var endast på tre träningar under hela höstterminen. Hemma har vi tränat runt och tunnel med bara kommandon, jättesvårt. Men nu känns det som om vi kommit en bit framåt.

Rallytoko-träningarna har gått bra. Alla hundarna tycker att det är jättekul, så det fortsätter vi nog med till våren. Ska försöka träna lite teknik under vintern.

Det är skönt när hösten kommit med långa sköna promenader i skogen.

I helgen var jag på kurs med Kia, den reaktiva hunden, ska försöka träna lite självsäkerhet med henne för att få henne tryggare.

31.8.2018

Den underabara sommaren börjar lida mot sitt slut och vardagen har börjat. Vi har upptagit träningarna, både agility och rally toko. Jag har tränat ett par gånger med alla tre hundarna i rally tokon men det blir för tufft så härefter blir det bara två i gången. Den senaste agilityträningen med My var jätterolig, vi tog mest "raksträckor" med väldigt lite handlig och vilken fart. De andra skrattade då jag inte hann med - urkul.

30.6.2018

Fick några fina foton av Norrfjärdens Sander Regina alias Luka, han är som en kopia av Kia. Samma huvudform och samma smala strömlinjeformade kropp.

Det har varit fullt upp hela våren, jag har byggt ett växthus av gamla fönster så mina hundar har lämnat på sidan om. Vi har nog tränat agility och rally toko en gång i veckan. Jag tycker både My och Kia har blivit lugnare på planen. Känns som om det är rally tokon som hjälpt oss. Kia är jätteduktig och hon tycker det är roligt. Med My och Kaisa har jag tränat lite hemma. Nu på BAC´s våravslutning så var båda så lugna och stressade inte upp sig av rädsla.

Nu har vi tagit semester - sista rally tokon är i morgon och sen bara slappar vi i ett par veckor. Skogspromenader och simning det hör till dagsprogrammet. Jag har ansökt om nerflyttning till klass 2 för My, ska se om vi kan slappna av och kanske hitta glädjen i agilityn igen. Planen är att tävla i Vörå den 29.7 och sedan i JSP-FM i Jakobstad den 5.8. Det ska vara kul att tävla i JSP med alla andra "gamlingar". 

I väntan på morgonmål!

8.5.2018

Våren är så småningom på kommande, vi har skidat och skidat, finns det ngt härligare än det.

Träningarna har gått bättre nu, de andra har lållit sina hundar lite tystare och jag har tränat lydnad med My runt deras hundar för att få bort rädslan. I går var vi och tävlade i Paws med domare Anne Savioja och väldigt utmanande banor men de var mycket trevliga och flöt bra. Alla våra tre banor var felfria men tyvärr räckte ju inte tiden till. My hade sämre fart nu än i Kokkola. Men jag var mycket glad och nöjd, vår handling fungerad bra och i sista banan hade vi verkligen bra samarbete, Vi höll kontakt med varandra genom hela banan - super!!!! Anne hade också väligt hård idealtid 3,9 och vår tid som bäst denna gång var 3,50. Våra resultat räckte till 4, 6 och 8 plats/ 15 ekipage. Det var så kul att tävla också av den orsaken att vi var fyra kooikrar som tävlade. Anette och Prince, Janne och Bono samt Pirjo och Lenni.

11.3.2018

Träningarna går dåligt, vi har hamnat i en grupp där hundarna skäller och skäller ( alla är maxihundar förutom vi) så My blir alldeles stel och gör ingenting. Efter senaste träningen var jag färdig att ge upp, det är så jobbigt med en hund som inte vågar, men jag hade redan anmält mig till Kokkola och Esa Muotka.

Jag var så deppad när jag körde dit, försökte peppa mig i bilen att jag gör min handling - den kan jag "bra" vid starten stressar jag av, leker med godis - Låter My hoppa upp i famn - det gillar hon - sen tar vi en gemensam start om det går. Jag försökte göra allt detta och gissa vilken glädje det var när vi i hoppbanan hade fart 3,50m/sek och i agi banan 3,68m/sek, det är den snabbaste farten vi någonsin haft och det räckte till en 6 och en 9 plasering/ 24 ekipage.

Esas banor var som vanligt mycket utmanande med många fallgropar och idealtiden är alltid hård, 3,9m/sek så det tar nog en tid till innan vi är där, i sista banan blev vi diskade - helt och hållet mitt fel, bytte bort handlingen jag planerat och då for det fel, men glädjen var stor när jag körde hem. Jag fick ny förväntan inför våren!!

I dag var vi och tränade med Janika, hon och Elina har så olika stil men jag tycker att jag får ut så mycket av dem båda,

 

25.2.2018

I går var vi och tävlade till Paw´s med domare Henri Luomala. Agi-banan blev felfri, men mycket övertid jag fick  ingen fart på My och min besvikelse var stor, i hoppbanan hade My bra fart men då kunde jag inte fokusera varken på bangenomgången eller tävlingen så vi fick två vägran - helt och hållet mina fel. Det positiva är att My gorde en fin bomkontakt och jag kunde göra en "famn-öppnings" sväng vid hoppbanans nionde hinder som fungerade utmärkt. De senaste två träningarna har vi focuserat på bomens- kontakt och det har gett resultat. I träningen med Jannika lärde jag mig att öppna upp "famnen" för att få My att svänga runt hindret istället för pakkovalssi eller saksalainen

Vi fortsätter med våra skidfärder, hundarna har hittat mycket fisk på isen som fiskarna lämnat kvar när de vittjat näten. Avundsjukan var stor när Kaisa bar hem en mört.

 

6.2.2018

Med min uppfödning Norrfjärdens Sebastian Regina alias Manu ska alla tester göras för att få honom som avelshund. Det ska vara riktigt roligt om allt går bra, väntar med spännig på resultaten!

 

 

Träningen har kommit igång på riktigt och det är jättekul.  Vår banträning med Elina tror jag blir mycket givande. I helgen tränade vi med Janika Majasaari, en riktig kringelkrokig bana, jag hade jättesvårt att lära mig den. Träningen var givande, lärde mig att man inte behöver ta ngt niisto-steg utan riktningen ska föra My runt. Sen lärde jag mig en helt ny handling när My kommer ur tunneln och ska runt hindret efter tunneln, då öppnar man sin "famn" och svänger i en mjuk cirkel istället för pakkovalssi eller saksalainen. Den handlingen kändes skön- ska träna vidare på den. My var glad och hade rätt så bra fart, Kia fick också vara med och hon njöt verkligen.

 

Ett nytt år och nya möjligheter. Vi har börjat året med mycket lek och skidfärder. My mår bra och vi har ökat på skidlängden. I dag har vi varit och tränat agi för första gången detta år = kul